Mii de petarde confiscate în piețele arădene

Data publicare: Luni, 30 Decembrie, 2019 Total: 482 accesari

Mii de petarde confiscate în piețele arădene

Polițiștii arădeni au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe controale în piețele din municipiu, pentru depistarea celor care comercializează articole pirotehnice.

         
Astfel, la data de 27 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat o femeie de 42 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 3.100 petarde, fără a deține nicio autorizație de comercializare de articole pirotehnice. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comercializarea de articole pirotehnice, fără drept, petardele fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

         
O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 126/1995, pentru îndeplinirea de activități de manipulare a articolelor pirotehnice prin intermediari neautorizați.

         
La data de 29 decemebrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în Piața Mihai Viteazul, o arădeancă de 40 de ani, în timp ce oferea spre comercializare dintr-un autoturism peste 700 bucăți  articole pirotehnice (petarde și artificii). Pe numele acesteia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni pirotehnice, fără drept, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.


Foto: Arhivă