Cu voia lui Dumnezeu, s-au mai dat în folosinţă câţiva km de autostradă dar se circulă cu restricţii ca pe un drum judeţean

Data publicare: Duminica, 29 Decembrie, 2019 Total: 1384 accesari

Cu voia lui Dumnezeu, s-au mai dat în folosinţă câţiva km de autostradă dar se circulă cu restricţii ca pe un drum judeţean

CNAIR a inaugurat, luni (22 decembrie), cei 21,1 kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, porţiunea dintre Ilia şi Holdea, pe care se va circula însă cu o restricție de viteză de 80 de km / oră și o restricție de tonaj de 7,5 tone.

 

Înainte de anuntul Guvernului, o echipă a Asociatiei Pro Infrastructura (API) a testat condiţiile de trafic de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva şi a anunţat încă de săptămâna trecută ca luni (22 decembrie), această porţiune de şosea va fi, în sfârşit, inaugurată.

 

În mod normal, circulatia pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva ar fi trebuit sa se deschida - cu o intarziere de peste 3 ani - pe 12 august, în acelaşi timp cu Lotul 4 al şoselei.


Până la urmă, însa, pe 14 august s-a inaugurat doar Lotul 4 al soselei, lung de 22,1 kilometri, dintre Ilia si Soimus (judeţul Hunedoara).


În schimb, circulatia pe Lotul 3, lung de 21 kilometri (dintre Ilia si Cosevita), nu a mai fost deschisă. Motivul: CNAIR a susţinut că societatea care a construit respectivul segment de drum - anume compania spaniola Comsa - nu şi-ar fi făcut treaba. În consecinţă, soseaua avea defecte majore şi nu putea fi inaugurată, din cauza că era nesigură şi ar fi pus în pericol vieţile şoferilor care urmau să circule pe ea.