Meteorologii au făcut anunțul! Vremea se schimbă radical!

Data publicare: Vineri, 27 Decembrie, 2019 Total: 1178 accesari

Meteorologii au făcut anunțul! Vremea se schimbă radical!

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo pentru trecerea dintre ani pare să le fie favorabilă petrecăreților din întreaga țară.

 

Vineri, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii, cu precădere în regiunile vestice, nordice, centrale şi estice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest. Vântul va avea intensificări la munte şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade.

De sâmbătă, vremea se schimbă și temperaturile scad cu până la zece grade. Mai exact, nu vor depăși pragul de 0 grade în centrul țării și în nord-est. Doar în zona de sud, temperaturile vor rămâne mai ridicate, fiind anunțate maxime de șapte grade.

Duminică vor fi maxime negative. Minus 3, minus 2 în nordul Moldovei, 5-6 grade în Oltenia și zona litoralului.

 

Meteorologii spun că ne așteptăm la ninsori în mare parte din țară. Începând de vineri, în jumătate de nord a țării, cerul va fi noros și va ninge în centrul țării, în special în zona montană.

Totuși, în noaptea dintre ani, o masă de aer cald va traversa teritoriul țării noastre și va determina o încălzire a vremii.

În noaptea de Revelion, se estimează  undeva la minus 8 grade în estul Transilvaniei și în jur de 0 grade în sud, minus 3 – minus 1 grad la București. Acestea sunt temperaturi normale pentru sfârșit de decembrie