DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom: Ce pățesc clienții care fac abuzuri

Data publicare: Miercuri, 25 Decembrie, 2019 Total: 1600 accesari

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom: Ce pățesc clienții care fac abuzuri

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom, adică principalii operatori în telecomunicaţii din Romania, ar putea fi obligaţi de stat să impună restricţii pentru anumţi abonaţi, care fac abuzuri.

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom vor trebui, probabil, să respecte, dacă se va adopta, o iniţiativă a celor de la PSD, ce se referă la restricţionarea la numărul de urgenţă 112 a acelor abonaţi care fac abuzuri. Conform initiativei legislative pe care un senator al PSD a propus-o, DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom ar urma sa fie obligati sa blocheze accesul la serviciul 112 pentru cei care fac "apeluri agresive”, sau trimit "mesaje agresive”.

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom vor avea aceasta obligatie impusa prin ANCOM, iar numerele care fac "apeluri agresive”, sau trimit "mesaje agresive” catre 112, 113, 114, vor avea accesul blocat, cel putin temporar la ele, potrivit idevice.ro.

Masura este una interesanta, dar foarte greu de pus in practica, nu de catre Digi Mobil, sau mediul telecom, ci de catre autoritati, pentru ca interzicerea accesului cetatenilor la serviciile medicale ar putea fi contrar articolului 34 din Constitutia Romaniei.

Totuşi, rămâne de văzut cum vor urma să sune la 112 cei cu apelurile restricţionate, dacă se va ajunge la asta, în cazul în care abonatul chiar are o urgenţă.