Sărbători în siguranță alături de jandarmii arădeni

Data publicare: Marti, 24 Decembrie, 2019 Total: 381 accesari

Sărbători în siguranță alături de jandarmii arădeni

În perioada 24 - 31 decembrie, jandarmii arădeni, vor acționa zilnic pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală.

Jandarmii vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte în zonele aglomerate, precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri)  şi vor fi prezenţi la evenimentele publice care se vor desfăşura în localitățile Toc, Temeșești, Pîrnești, Săvîrșin, Căprioara, Dumbrăvița, Birchiș, Căpîlnaș, Ostrov, Țela, Pecica și în municipiul Arad în zona lăcașurilor de cult, pe timpul desfășurării slujbelor religioase prilejuite de Nașterea Domnului.

De asemenea, jandarmii arădeni vor fi prezenți în mijlocul arădenilor care doresc să sărbătorească trecerea în Noul An, la concertul organizat pe platoul Palatului Administrativ din municipiul Arad.

Totodată, în această perioadă se vor desfășura acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Jandarmeria Arad recomandă cetățenilor care vor participa la evenimente publice, să manifeste răbdare, să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.