Alertă meteo: cod galben de viscol și zăpadă în Arad, Timiș și alte 15 județe

Data publicare: Luni, 23 Decembrie, 2019 Total: 13245 accesari

Alertă meteo: cod galben de viscol și zăpadă în Arad, Timiș și alte 15 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteo emisă duminică, extinzând alerta de ploi puternice și lapoviță până joi.

Începând de luni, ora 10:30 până joi la ora 20:00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. Astăzi, ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20-30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50-60 km/h.

Inițial, informarea meteo a fost emisă până marți. Începând de duminică seara până miercuri la ora 10, ANM anunță viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă. La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți și la altitudini mai joase. În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80-90 km/h.

Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ. Codul galben valabil de duminică seara până miercuri la ora 10 vizează zona montană a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș -Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.