Succes fără emoții la Cluj, „galben-albastrele” încheie anul pe locul 2: Universitatea Cluj – FCC Baschet Arad 52-73

Data publicare: Luni, 23 Decembrie, 2019 Total: 2583 accesari

Succes fără emoții la Cluj, „galben-albastrele” încheie anul pe locul 2: Universitatea Cluj – FCC Baschet Arad 52-73

Finalul anului 2019 le regăseşte pe „galben-albastre” pe poziţia secundă a grupei de Vest din Liga Naţională. Cu victoria de sâmbătă seară, de la Cluj-Napoca (scor 73-52), FCC Baschet Arad va aborda startul părţii a doua a sezonului cu un moral excelent.

 

Deținătoarea bronzului național nu a avut niciun fel de emoții în sala „Horia Demian” din Cluj și asta fără a apela din nou la căpitanul Hadzovic (în refacere după o accidentare). Extrem de motivate și atente pe ambele faze ale jocului, arădencele au preluat încă din start frâiele și avansul luat până la pauză era liniștitor: 21-40. La + 19, FCC Baschet Arad și-a permis și luxul să se relaxeze în sfertul al treilea, singurul câștigat de clujence, cu 17-11. Dar, lucrurile au reintrat în făgașul normal după ultima pauză mică și „galben-albastrele” au mărșăluit spre punctele ce fac din ele vicecampioanele seriei cu o rundă înainte de final.

 

Am jucat bine, ne-am pregătit pentru aceste situaţii. Cel mai important pentru mine este că nivelul de pregătire al jucătoarelor a crescut. Au încredere în mine, în filozofia mea. A fost un joc dificil, unul foarte important în perspectiva fazei a doua a campionatului. După înfrângerea din tur, presiunea acestui meci s-a simţit în debutul jocului. Fetele au început puţin nervoase, au făcut greşeli neforţate, dar am crezut în ele că îşi pot reveni” a spus Manuel Rodriguez, antrenorul trupei arădene, după succesul cu U Cluj.

Pentru FCC Baschet urmează cea mai importantă parte a sezonului, iar conducerea clubului este optimistă: „Să învingi echipa Clujului acasă cu 21 de puncte diferenţă, nu face altceva decât să-ţi ofere o plăcere maximă. Echipa joacă din ce în ce mai bine, iar dacă vom reuşi să o şi întărim în perioada de iarnă, cred că avem şansa noastră la o finală de campionat. Lucrăm pentru acest lucru în fiecare zi, văd fetele că sunt extrem de serioase, foarte motivate. Şi-au dat drumul la joc, iar Manuel Rodriguez a reuşit să scoată din fiecare, plusurile lor. Le doresc suporterilor noştri Sărbători fericite şi să fie alături de noi pentru că suntem pasibili de mari realizări în acest sezon” a concluzionat preşedintele clubului arădean, Marcel Urban.

 

Formații și marcatoare:

 

U. Cluj: Ford 12, Uiuiu 10, King 9, Kilin 8, B. Fota 6, Fleșer 4, T. Neagu 3, Stoica, D. Fota, Boloni. Antrenor: Iannis Koukos

FCC Baschet Arad: Webb 20, D. Ardelean 12, Akathiotou 11, Karakasevic 10, Al. Pop 9, Fodor 6, Ciotir 3, Bartok 2, Mercea, L. Neagu. Antrenor: Manuel Rodriguez

baschetarad.ro

FOTO: Andreea Vlase