Erasmus+ la COLEGIUL DE ARTE ”SABIN DRĂGOI” ARAD

Data publicare: Luni, 16 Decembrie, 2019 Total: 2049 accesari

Erasmus+ la COLEGIUL DE ARTE ”SABIN DRĂGOI” ARAD

Miercuri 11 decembrie 2019 a avut loc în sala festivă a COLEGIUL DE ARTE ”SABIN DRĂGOI” ARAD prezentarea mai multor activități din cadrul proiectelor celor 2 proiecte  Erasmus + în care sunt implicați elevii şi profesorii claselor liceale de arte și arhitectură.

În cadrul proiectului European ART & TALES in progress – Onceupon a time in Europe ... Proiect de Parteneriat strategic în domeniul educație școlară - proiect de schimb interşcolar în cadrul Programului ERASMUS+, Nr. de referință proiect 2018-1-AT01-KA229-039192_3,  eleva Iulia Jurcă a făcut o prezentare a celor 2 luni de mobilitate din AkademischesGymnasium Salzburg – Austia unde a locuit și studiat în perioada 20 septembrie - 20 noiembrie 2019.

Experiența din mobilitățile ce au avut loc până la această dată în cadrul celui de al doilea proiect în care colegiul este partener și anume  THE ARCHITECTURE OF SOCIETY- 2018-1-NO01-KA229-038893_3

Proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare - proiect de schimb interșcolar finanțat prin programul  ERASMUS+. Proiectul  urmărește educarea elevilor in spiritul antreprenorialului social pentru soluționarea unor probleme locale legate de integrarea socială. Elevii din 6 orașe europene (Arad-România, Atena-Grecia, Bergen op Zoom-Olanda, Cavan-Irlanda, Sandnes-Norvegia,Sant Cugat/Barcelon-Spania,) analizează arhitectura socială și modul în care societatea este în continuă transformare, soluțiile la problemele descoperite suntsunt legate de spațiul orașului, comunicare cu autoritățile, urbanism și dezvoltarea unor proiecte de antreprenoriat social etc. Proiectul este coordonat de prof. Stoica Nicoleta.

Elevii Buhai Alexandru, Căluţoiu Daniela, Damian Alexandra, Demeter Andreea,Dobra Mara, Popa Silvia au povestit colegilor despre școlile și orașele  în care au fost, activitățile în care au fost implicați şi cum a fost să locuiască timp de câteva zile la o familie din țările partenere. Până acum au avut loc mobilități la Loreto College, Cavan, a tositseioarsakeiolykeioekalis, Atena, Regionale Scholengemeenschap  t Rijks, Bergen-op-Zoomşi la Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad. În ianuarie 2020 urmează mobilitatea de la Agora Sant Cugat International School, St. Cugat des Vallès, Barcelona.