Klaus Iohannis le-a retras penalilor decoratia „Steaua Romaniei”, inclusiv lui Năstase

Data publicare: Miercuri, 11 Decembrie, 2019 Total: 1028 accesari

Klaus Iohannis le-a retras penalilor decoratia „Steaua Romaniei”, inclusiv lui Năstase

”Am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care condamnări penale. Am demarat efectiv această operațiune”, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis. El a confirmat că și Adrian Năstase este printre cei pentru care vor avea decorațiile retrase.


Adrian Nastase a fost decorat in 2002, cand era prim-ministru, de catre presedintele de atunci Ion Iliescu. Nastase a primit Ordinul National „Steaua Romaniei“ in grad de Mare Cruce „pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii”. Ulterior, el a fost condamnat de doua ori la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Miron Mitrea și Irina Paula Jianu, condamnați pentru corupție vo rămâne fără decorații.

La fel și medicul Șerban Alexandru Brădișteanu care a primit în 2002 Ordinul Steaua Romaniei, în grad de Mare Ofițer (2002) și în 2010 Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler (2010), iar în 2015 a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru favorizarea făptuitorului pentru că a încercat tergiversarea punerii în executare a deciziei din 20.06.2012 de condamnare a lui Adrian Năstase la 2 ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”.