Ce filme vor fi proiectate în perioada 12-15 decembrie, la Cinema Arta

Data publicare: Miercuri, 11 Decembrie, 2019 Total: 1054 accesari

Ce filme vor fi proiectate în perioada 12-15 decembrie, la Cinema Arta

Joi, 12 decembrie, de la ora 19, la Cinema Arta se va proiecta filmul „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahil. O poveste bazată pe fapte reale, care are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria.  Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdii, soarta politică a țării este extrem de controversată. În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.


Vineri, 13 decembrie, de la ora 19, va avea loc proiecția filmului „Zavera”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, o premieră a lunii noiembrie a acestui an. Drama „Zavera” îl are în centru pe Ştefan Caragioiu (Dorian Boguţă), inginer constructor în vârstă de 50 de ani. Existenţa lui intră într-un blocaj odată cu moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahonţu (Şerban Pavlu), de care e legat prin tot ce a făcut până acum. Nic reprezintă tot ceea ce şi-ar fi dorit Ştefan de la viaţă: carismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură şi o ştiinţă a oamenilor. El moare accidental, iar Ştefan este obligat să deschidă ochii asupra vieţii din jurul lui şi să ia decizii. Un film despre cunoașterea de sine, despre nesiguranță și îndoială.


Filmul „Monștri.” revine la Cinema Arta, în 14 decembrie, de la ora 19. Pentru spectatorii care nu au reușit să fie prezenți, dar și pentru cei care vor să îl revadă. Vă așteptăm să urmărim cuplul format din Dana și Arthur, în timp ce încearcă să facă față propriilor drame, dar și judecății celorlalți.


Pentru a încheia săptămână într-o notă pozitivă, vă invităm să luați parte la proiecția filmului „Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea, duminică, 15 decembrie, la ora 19 - o comedie amară despre conflictele dintre generații, pe fondul afinităților politice. Viața liniștită de provincie a soților Emilia și Țucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situație complicată și în același timp amuzantă. Părinții fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, așa că sunt dispuși la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic. Bazat pe romanul omonim al lui Dan Lungu, filmul spune povestea unei generaţii care nu se poate adapta realităţilor de după 1989. Eroina este Emilia (Luminiţa Gheorghiu), care, în mijlocul democraţiei noastre problematice, încearcă să menţină vie epoca de aur.


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Informații la tel. 0257/280526

cinemaartaarad@gmail.com

Proiecțiile de film sunt organizate de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură Arad.