Doi magistrați arădeni eliberați din funcție de președintele Iohannis

Data publicare: Miercuri, 11 Decembrie, 2019 Total: 1473 accesari

Doi magistrați arădeni eliberați din funcție de președintele Iohannis

În 6 decembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele privind eliberarea din funcția de procuror – prin pensionare,  a cei doi magistrați arădeni, este vorba de : Bogdan Diaconescu din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad și Florin Roman din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.


Ambii procurori au ajuns cunoscuți nu doar pentru munca lor în cadrul Ministerului Public ci și pentru faptul că aceștia au ajuns în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


La începutul anului 2012, CSM a hotărât să-l sancționeze pe Florin Roman, care la dată respectivă, procuror fiind  în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad , declara în cadrul unei emisiuni de știri de la Antena 3, că susține protestele din ianuarie împotriva guvernului și a președintelui țării. 


Bogdan Diaconescu (DIICOT Arad) a fost cercetat  de Inspecția Judiciară, iar apoi a ajuns în fața celor din în urma unei plângeri formulate chiar de vecinul său, în urma unui schimb de replici cu vecinul său în timp ce își spăla mașina în fața casei, iar la un moment dat, vecinul reclamă că magistratul l-ar fi stropit vecinul cu furtunul. Plângerea împotriva lui Diaconescu a ajuns la Inspecția Judiciară care a trimis dosarul spre Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri prevăzute de art. 99, lit. a și n din Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor.


Acum cei doi au ajuns pensionari și au scăpat se pare de stupizeniile de care au avut parte.