Prof.univ.dr.habil Corineliu Pădurean, la Conferințele „Aradul și România Mare“

Data publicare: Marti, 10 Decembrie, 2019 Total: 884 accesari

Prof.univ.dr.habil Corineliu Pădurean, la Conferințele „Aradul și România Mare“

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Conferințele Aradul și România Mare“ este programată să se desfășoare joi, 12 decembrie 2019, la ora 12.00, în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ și îl are ca invitat pe prof.univ.dr.habil Corneliu Pădurean, de la Univeristatea „Aurel Vlaicu“.

Tema conferinței prezentate de prof.univ.dr.habil Corneliu Pădurean este File din viața cotidiană a Aradului în cadrul României Mari“.

Moderatorul evenimentului va fi dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“.

Intrarea este liberă.

„Anul trecut am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. Anul acesta, în luna mai, la Arad s-a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la instalarea administrației românești în aceasată parte a țării și 100 de ani de când Aradul a început să funcționeze în România Mare. România Mare a rezistat 20 de ani, din păcate. Cei care au realizat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 nu credeau că opera lor va avea o viață atât de scurtă, deorecere relațiile internaționale din acea vreme au fost de așa natură încât ne-au hotărât soarta. Uneori în bine, alteori în rău. Prin aceste conferințe încercărm să particularizăm rolul Aradului în România Mare“, a precizat prof.univ.dr.habil Corneliu Pădurean.

Evenimentul „Conferințele Aradul și România Mare“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care anul acesta este dedicat perioadei de după 1 Decembrie 1918, când s-a consolidat România Mare.

Organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură li se alătură la această ediție a proiectului Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Universitatea „Aurel Vlaicu“ și Inspectoratul Școlar Județean Arad.