Breaking News ! Percheziții DNA la sediul PSD Arad!

Data publicare: Luni, 09 Decembrie, 2019 Total: 3571 accesari

Breaking News ! Percheziții DNA la sediul PSD Arad!

Procurorii DNA fac percheziții luni dimineață la sediul PSD Arad, într-un dosar care îi vizează pe parlamentarii arădeni Dorel Căprar și Florin Tripa (PSD), au declarat pentru conform G4Media.ro

Vizat în dosar este și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic, consileier județean PSD Arad. E vorba despre un dosar de luare de mită și trafic de influență.

Potrivitcelor de la  Opinia Timișoarei, dosarul are legătura cu presupusele spăgi date la DRDP Timisoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria, miza fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori. Ancheta a început în urma cu 9 luni. Ofiterii Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne au aflat că se plăteau șpăgi între 50 și 100 de euro angajaților DRDP Timișoara. Mai mulți politicieni interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar o parte din banii strânși ar fi ajuns la PSD Arad, potrivit sursei citate.

Deputatul PSD Florin Tripa a venit luni dimineața la sediul DNA Timișoara. Tripa le-a declarat reporterilor că nu știe de ce a fost invitat la DNA și susține că era în drum spre aeroport când procurorii au ajuns la el acasă.


Update:  
Investigațiile ar fi început cu nouă luni în urmă și vizau șpăgile de la punctul de frontieră Nădlac 2, unde TIR-urilor care ieșeau din țară li s-ar fi pretins mită între 5 și 100 de euro.


UPDATE 2:  Ancheta DNA îl vizează și pe senatorul PSD de Caraș-Severin Ioan Chisăliță.


UPDATE 3:  Una dintre persoanele vizate de perchezițile din acest dosar este Elisabeta Miuțescu, angajată DRDP, care în 2010 a cerut șpagă pentru ca cele aproape 30 de vehicule din caravana AC/DC să poată părăsi țara, la vama Nădlac.


Update 4: Comunicat DNA  -  „Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.


Update 5: Capul caractitei este Cristian Horgea, membri PSD, nimeni altul decat soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea. Aceasta a demisionat din funcție în 15 noiembrie după un scandal cu ministrul de Interne, Marcel Vela, care i-a reproșat că a intrat în concediu chiar inainte de alegerile prezidentiale.