Stadiu avansat la lucrările pe drumul Gurahonț-Buteni!

Data publicare: Joi, 05 Decembrie, 2019 Total: 1052 accesari

Stadiu avansat la lucrările pe drumul Gurahonț-Buteni!

Lucrările la drumul județean Gurahonț-Buteni se desfășoară într-un ritm accelerat, lucrările avansând din două direcții, atât dinspre Buteni (intersecția DJ 793) spre Berindia, cât și dinspre Gurahonț-Iosași spre Dieci.

„Am solicitat constructorului să avanseze cu lucrările cât de mult posibil, cât permite starea vremii, astfel încât disconfortul cetățenilor să fie cât mai mic. De asemenea, e de apreciat că lucrările au început din două părți, cu un număr impresionant de utilaje”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, pe tronsonul Buteni (intersecția DJ 793)-Berindia s-a turnat primul strat de asfalt, cel de legătură, pe ambele direcții de mers și se lucrează la amenajarea șanțurilor și toaletarea vegetației. Pe celălalt tronson, Iosășel-Pescari-Dieci se lucrează la consolidarea drumului, la pietruire și la amenajarea șanțurilor. Pe întregul drum sunt alocate opt excavatoare și 15 camioane, iar până la menținerea timpului frumos se va pietrui întregul tronson de 22 de kilometri.

Reamintim că acest drum a fost refuzat de la finanțare de către fostul Guvern PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Finanțarea este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad. „Dacă Guvernul PSD ar fi răspuns solicitărilor noastre de a finanța acest drum sau măcar dacă bugetul pe anul 2019 ar fi fost votat în timp util, acum am fi avut turnat un strat de asfalt pe tot tronsonul”, a completat Iustin Cionca.