VEȘTI bune pentru șoferi ! Cu cât se va ieftini carburantul

Data publicare: Marti, 03 Decembrie, 2019 Total: 1040 accesari

VEȘTI bune pentru șoferi ! Cu cât se va ieftini carburantul

Marți 3 decembrie a.c., comisia pentru buget a Camerei Deputaților a adoptat, un raport favorabil de adoptare a proiectului de lege care elimină supraaciza pe carburanți, actul normativ urmând să meargă la vot în plenul de miercuri al forului legislativ. AFLĂ detalii

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, promotorul acestei legi a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că această măsură va avea efect direct la pompă, iar un cetățean care va face un plin de motorină va cheltui, în medie, cu 25 de lei mai puțin.


Deputatul PNL ne-a explicat că măsura are impact direct asupra întregului lanț economic. Ieftinirea carburantului se va resimți pe întreg lanțul alimentar, dar și în domeniul transpoturilor.

Întrebat cum se va asigura Guvernul că operatorii economici vor respecta această nouă lege, Sighiartău a explicat că asta se va face de către Consiliul Concurenței, prin intermediul Monitorului Prețurilor, scrie stiripesurse.ro .

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaților este for decizional pentru inițiativa legislativă.

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți și de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate) au fost propuse următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului, arată expunerea de motive a actului normativ.


sursa:stiripesurse.ro