Blestemul autogolurilor continuă: Dunărea Călărași – UTA 1-0

Data publicare: Duminica, 01 Decembrie, 2019 Total: 888 accesari

Blestemul autogolurilor continuă: Dunărea Călărași – UTA 1-0

UTA se întoarce fără puncte de la Călărași în urma unei evoluții sub așteptări, și deși gazdele nu au reușit să marcheze, au făcut-o din nou utiștii, în proprie poartă. După Florin Ilie și Andrei Rus (de două ori), a fost rândul lui Cristian Melinte să ofere un cadou adversarilor.


Elevii lui Laszlo Balint au dominat începutul de partidă pe stadionul „Ion Comșa”. În minutul 3, Ciprian Rus a scăpat singur cu portarul Krell, dar a tras în acesta și faza s-a stins. După un sfert de oră, Ursu putea și el să deschidă scorul, însă a tras peste poartă.


Gazdele au deschis scorul în minutul 24: Sîrbu a centrat în fața porții, iar Melinte a înscris în proprie poartă. Este cel de-al patrulea autogol al arădenilor în acest sezon, aproape o treime din numărul de goluri încasate în total în Liga a II-a (13). După deschiderea de scor, gazdele s-au apărat exemplar până la pauză și nu le-au mai dat arădenilor vreo șansă. Diferența se putea chiar mări în minutul 36, când Ekollo a fost blocat in extremis de Ilie.


Partea a doua a stat sub semnul echilibrului, cu puține ocazii la cele două porți. Iacob a scos șutul la vinclu al lui Bogdan Rusu la cea mai mare șansă a gazdelor, în timp ce Buhăcianu a tras pe lângă, din poziție de singur cu portarul Krell. Spre final, „roș-albii” au atacat în permanență, dar gazdele au reușit să țină de avantajul minim obținut în prima repriză.


Așadar, UTA nu reușește să profite de înfrângerile urmăritoarelor CS Mioveni și Rapid, iar avantajul în fruntea clasamentului rămâne de 4 puncte. Pentru arădeni urmează ultimul meci al anului, duminică, 8 decembrie, de la ora 13:00, pe stadionul „Motorul” contra celor de la Petrolul Ploiești.


Formații:


Dunărea:
Krell – I. Sîrbu (Sabangeanu 90+1), R. Crişan, Şandru, Mendy – Boboc, Preoteasa (Ozcan 64) – Ekollo (Țenea 81), Honciu, Marrone – B. Rusu. Rezerve neutilizate: Calancea – Mediop Ndiaye, Tudoran, Raiciu. Antrenor: Cristian Pustai


UTA:
 Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Miculescu (Oroian 46), Lorenzi (Isac 81), Hrezdac, Ursu – C. Rus, Ioniţă (Buhăcianu 64). Rezerve neutilizate: Bolboaşă – A. Gavrilă, Deta, Vulturar. Antrenor: Laszlo Balint


FOTO:
Cătălin Nițu