La mulţi ani România de la Arad!

Data publicare: Duminica, 01 Decembrie, 2019 Total: 4561 accesari

La mulţi ani România de la Arad!

1 decembrie, Ziua Naţională a României a fost marcată duminică şi la Arad printr-o serie de evenimente.

 

Manifestările au început la ora 8.00, cu Ceremonia militară şi religioasă la “Crucea Martirilor Unirii” din parcul Eminescu.




Ceremonialul religios a fost oficiat de către Înaltpresfinţia Sa Părintele Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, după care a urmat ceremonia de depunere a coroanelor.


 

De la ora 9.00, manifestările prilejuite de Ziua Naţională s-au desfăşurat pe Bulevardul Revoluţiei în faţa Palatului Administrativ Arad.


Manifestările din faţa Palatului Administrativ au început cu Prezentarea Onorului şi Salutul Drapelului de Luptă, după care a urmat intonarea imnului de stat.




Noul subprefect al judeţului, Olimpia Popa, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban, după care a urmat discursul primarului municipiului Arad Călin Bibarţ.

„Sunt deosebit de onorată să particip la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, aceasta fiind una dintre primele mele activități ca Subprefect al Județului Arad. Sărbătorim astăzi Ziua noastră Națională, apreciez mobilizarea structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și  mă bucură foarte mult colaborarea strânsă cu Primăria Municipiului Arad pentru organizarea evenimentelor. Ne amintim astăzi cu recunoștință de toți eroii neamului românesc, de marii Corifei arădeni ai Unirii, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop, dr. Ioan Suciu, personalități politice marcante datorită cărora Marea Unire s-a putut realiza ca act politic istoric al națiunii române. Astăzi este un prilej de sărbătoare pentru toți românii, pentru toți arădenii, indiferent unde se află în acest moment, acasă ori în străinătate. Față de toți trebuie să ne luăm angajamentul de a crea o societate normală pentru a împlini cu adevărat visul democratic al făuritorilor Marii Uniri, la trei decenii de la Revoluția din 1989.   Îi invit pe toți arădenii să participe astăzi la evenimentele de ziua națională organizate de administrația locală. La mulți ani România, la mulți ani, arădeni!”, a declarat Subprefectul Județului Arad, doamna Olimpia Popa.

 

 

De la ora 10.30, la Cimitirul Eternitatea, a avut loc un Ceremonial militar şi religiosurmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormintele “Corifeilor Marii Uniri”: Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop, Ioan Suciu.


Monifestările de 1 Decembrie se vor încheia duminică seara cu Retragerea cu torţe a militarilor Batalionului 191Infanterie “Col. Radu Golescu”, începând cu ora 18.00, urmând ca de la ora 19.00, arădenii sunt invitaţi în faţa Palatului Administrativ pentru a urmării concertele oferite de cei de la Nova Band, Alex Velea și Horia Brenciu & HB Orchestra.



Foto: Radu Bulzan
         Viorel Muscă