Poliția Locală Arad dotată cu camere auto destinate documentării contravențiilor

Data publicare: Vineri, 29 Noiembrie, 2019 Total: 1117 accesari

Poliția Locală Arad dotată cu camere auto destinate documentării contravențiilor

În dotarea Direcției Generale Poliția Locală Arad intră, din această lună, o primă tranșă de 10 camere auto destinate documentării contravențiilor ce intră în competența serviciilor de Circulație pe Drumurile Publice și Parcări, Ordine Publică, Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Biroului Protecția Mediului și Biroului Activitate și Control Comercial.


Noile dispozitive vor permite surprinderea rapidă și continuă a unor fapte contravenționale, cum ar fi: deversarea deșeurilor în zone neautorizate din unitatea administrativ teritorială Arad, încălcări ale prevederilor Codului Rutier referitor la care legea conferă atribuții polițiștilor locali; derularea neautorizată a unor lucrări de construcții/continuarea acestora după dispunerea suspendării etc. Înregistrările vor conține, în afara intervalului de timp, poziționarea prin GPS a locației în care se realizează filmarea. Prin utilizarea camerelor menționate, împreună cu body-camerele existente deja în dotare și cele care vor fi achiziționate, se dorește probarea mai facilă a faptelor consemnate în procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor.


De asemenea, echiparea polițiștilor locali cu dispozitive de înregistrare a modului în care își exercită atribuțiile de serviciu are și rolul de a furniza structurilor partenere cu responsabilități în domeniile păstrării ordinii și liniștii publice, combaterii infracționalității și asistenței sociale, date cât mai complete privind modul în care se materializează, pe domeniul public, faptele ce intră și în competența acestora.