Se anunță o iarnă cum n-a mai fost. Ce spun meteorologii

Data publicare: Joi, 28 Noiembrie, 2019 Total: 1193 accesari

Se anunță o iarnă cum n-a mai fost. Ce spun meteorologii După o toamnă foarte secetoasă, vom avea, în România, o iarnă cum n-am mai avut niciodată, avertizează meteorologii și climatologii.

Meteorologii anunţă că iarna din acest an va fi lipsită de zăpadă. În Capitală nu va ninge deloc în lunile de iarnă: decembrie, ianuarie și februarie, iar temperaturile vor fi peste limita îngheţului.

„Vom avea temperaturi mai mari iarna, dar vor fi şi temperaturi mult mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

„Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”, a explicat Roxana Bojariu, potrivit cancan.ro