Școlile și grădinițele de stat și privat nu mai sunt obligate să obțină autorizația de incendiu. VEZI în ce condiții

Data publicare: Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 Total: 1341 accesari

Școlile și grădinițele de stat și privat nu mai sunt obligate să obțină autorizația de incendiu. VEZI în ce condiții

Potrivit modificării legii publicate marți 26 noiembrie a.c., în Monitorul Oficial, școlile de stat și private nu vor mai fi obligate să obțină autorizația de incendiu atunci când sunt autorizate și acreditate.

Mai exact, dosarul de acreditare nu va mai conţine şi autorizaţia de asigurare la incendiu, aşa cum se întâmpla până acum.

Modificarea legii arată că autoritățile locale care dețin clădirea și proprietarii imobilelor în care funcționează școala au obligația să obțină autorizația sanitară de funcționare și autorizația de securitate la incendiu.


Propunerea pentru ca autorizaţia de asigurare la incendiu pentru școli să fie obţinută de primării a fost făcută din luna aprilie, atunci când Ministerul Educaţiei a anunțat că îi degrevează pe directorii de şcoli de obţinerea autorizaţiei de asigurare la incendiu atunci când îşi depun actele pentru autorizarea şcolii. 

Șerban Iosifescu, președintele ARACIP, a confirmat pentru Edupedu.ro că “autorizarea de funcționare provizorie a școlilor și grădinițelor și acreditarea lor nu mai depind de obținerea autorizației de securitate la incendiu”, ca urmare a legii publicate în Monitorul Oficial.