Alianţa VESTULUI achiziţionează tramvaie de la Astra Vagoane Arad, “Alianţa lui Firea” vrea să cumpere tramvaie turceşti, autobuze a luat deja

Data publicare: Joi, 14 Noiembrie, 2019 Total: 40496 accesari

Alianţa VESTULUI achiziţionează tramvaie de la Astra Vagoane Arad, “Alianţa lui Firea” vrea să cumpere tramvaie turceşti, autobuze a luat deja

Cei patru edili şi-au propus ca această structură să fie cadru pentru schimburi de idei și de experiență între noi, dar și de inițiere împreună de proiecte infrastructurale majore, mai ales pe linia îmbunătățirii conectivității între cele patru orașe – cale ferată de mare viteză, autostradă, drum expres, rapid – și de cooperare în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate. Vrem să dăm și un exemplu național de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, inaccesibile fiecăruia în parte.

 

Aşadar, oraşele Arad,Oradea şi Cluj, au demarat licitaţiile de achiziţie a tramvaielor iar acum urmează livrarea lor către fiecare primărie. Cele trei oraşe achiziţionează tramvaie de ultimă generaţie de la Astra Vagoane Arad: Oradea achiziționează 20 tramvaie, Cluj Napoca achiziționează 23 tramvaie, iar Aradul achiziţionează 28 de tramvaie de la acelşi producător în urmă cu câţiva ani a mai achiziţionat 6 unitaţi de la aceeaşi fabrica, în timp ce Gabriela Firea, la București, prefer tramvaiele turcilor de la DURMAZLAR MAKINE SANAYI VE TICARET A.S.


în detrimental celor produse la Arad, asta după ce a achiziţionat tot pentru capitală autobuze tot de provenienţă turcească. Evident că producătorul arădean a fost nemulţumit şi a considerat că a fost nedreptăţit şi va face conmtestaţie.