Faţa cinică a USR-ului: „Auzi mă, asta mai aveam nevoie, să moară unu...”

Data publicare: Joi, 07 Noiembrie, 2019 Total: 3182 accesari

Faţa cinică a USR-ului: „Auzi mă, asta mai aveam nevoie, să moară unu...”

Românii leşină de fericiţi în România când îl văd pe Dan Barna


Scenă incredibilă în campania electorală a lui Dan Barna, cu botoşelul de Bruxelles în prim plan. În timp ce Vlad Botoş, alături de Barna, încerca să încropească un discurs în faţa unui grup de oameni, unui vârstnic i se face rău, nu am reuşit să ne dăm seama dacă omului i s-a făcut rău de la abureala cu credibilitatea pe care i-o servea botoşelul, sau că ăsta a fost efectul când l-a văzut pe Barna vorba lui Clotilde de Bruxelles.


Dan Barna, Botoş şi Clotilde Armand se reped să îl susţină, că deh s-au cam speriat probabil că omul păţeste ceva şi mai cade câteva procente Barna în sondaje. După câteva secunde, Barna îl sfătuieşte să nu se ridice, îi dă totuşi un pliant omului de parcă săracului îi mai ardea după ce i se făcuse rău de pliantul lui Barna, bine că nu l-a luat leşinul din nou pe săracul om când a mai primit şi pliantul, apoi staff-ul pleacă.

 

Filmarea post-incident arată cinismul politicienilor din USR, care au făcut haz de întâmplare. Ei au arătat de fapt că nu au niciun pic de compasiune pentru omul căruia i se făcuse rău. „Auzi mă, asta mai aveam nevoie, să moară unu”, a spus Botoş, într-un moment de empatie şi sinceritate” maximă. Apoi unul din staff preia ideea şi spune râzând – „bine că nu a murit unu... A vorbit Barna şi a murit unu”, în hăhăielile celor din jur.

Dan Barna a asistat impasibil, părând amuzat de conversaţie. Concluzia halucinantă este trasă de o doamnă (după voce este Clotildei Armand): „dar ai un efect important asupra oamenilor” – concluzie de noaptea minţii, dar sincer de la Clotilde nu ne aşteptam la mai mult, dar putea Clodinde cu remarca asta să-i propună lui Barna în cazul fericit când intră în turul doi să–şi schimbe sloganul de campanie, în loc de “Fericiţi în România” să-l pună “leşinăm de fericire în România”.

 

N-am reuşit totuşi să înţelegem care este efectul pe care-l are Dan Barna asupra oamenilor în viziunea lui Clotilde.... Leşină? Mor?! Scena este grotească în ansamblul ei, cu o mână de politicieni sadea care stau de vorbă cu oamenii din interes pur, fără să arate niciun strop de empatie, înţelegere, compasiune pentru ei.   




 

Ce mai este de remarcat, o mică “perversiune electorală” am putea-o numi, în ultimele zile, clipurile USR-ului de susţinere a candidatului au în partea din dreapta sus o bulină roşie şi inscripţia “Recorder”, asta în încercarea de a băga lumea în ceată după dezvăluirile jurnalistilor de la recorder.ro despre afacerile cu fonduri europene ale lui Dan Barna, site-ul având aceeaşi siglă ca şi semnul care apare pe pelicule cand se filmează, tristă încercare dar pe unii îi poate păcăli.