Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astăzi

Data publicare: Joi, 07 Noiembrie, 2019 Total: 947 accesari

Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astăzi

Consiliului Judeţean Arad, Asociaţia „Cetatea Voluntarilor” şi compania Aptiv au prezentat astăzi secţia modernizată de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Saloanele şi spaţiile conexe, respectiv cele dedicate cadrelor medicale, au fost complet refăcute, cu mobilier nou şi adus la standardele actuale, cu echipamente medicale performante, iar interiorul nu mai are aspectul auster al vechilor saloane de spital, ci este luminos, colorat şi modern.

Am reuşit în doar trei luni de zile să reabilităm şi să modernizăm la cele mai înalte standarde secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean, împreună cu sponsorii şi donatorii noştri care ne-au fost alături la fiecare etapă a şantierului. Suntem la alt treilea etaj finalizat în cadrul proiectului Cu drag către viitor”, de către Cetatea Voluntarilor, şi ne dorim ca în următorii patru ani să finalizăm toate secţiile de copii din oraş, unde se doreşte reabilitare”, a declarat Ana Maria Popa, reprezentanta Cetăţii Voluntarilor.

Secţia Neonatologie funcţionează într-o clădire revendicată de foştii proprietari, în care Consiliul Judeţean nu ar fi putut face astfel de investiţii. De aceea ne-am bucurat foarte mult de această iniţiativă a societăţii civile şi de sponsorizarea companiei Aptiv care a fost alături de noi în acest frumos proiect, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Compania Aptiv a contribuit cu 190 mii de lei la transformarea Neonatologiei în spaţiul modern prezentat astăzi.

Suntem extrem de bucuroşi să fim astăzi, aici, după un timp atât de scurt de la începerea acestui proiect împreună cu Cetatea Voluntarilor şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad. Este un proiect care nu a fost nici uşor, nici mic, ca implicare şi ca lucruri care au trebuit făcute aici. Vedem că se poate, vedem că oamenii au depus extrem de mult efort şi entuziasm pentru a realiza ceva bun pentru comunitatea locală. Noi, ca şi companie, ne-am dorit ca anul acesta să ne asumăm mai mult din ceea ce înseamnă responsabilitate socială. Suntem implicaţi în mai multe proiecte, dar pe acesta l-am abordat cu şi mai multă dăruire, entuziasm şi cu mult suflet. Când am decis să ne alăturăm acestei campanii discuţia cu Consiliul Judeţean Arad a fost ca şi ei să contribuie în egală măsură cu contribuţia făcută de firma Aptiv. Ne bucurăm să vedem că şi-au respectat promisiunile, că ne-am implicat cu toţii şi vedem acum rezultatele”, a declarat Andreea Meici, director resurse umane compania Aptiv.

În aproximativ o săptămână secţia se va deschide pentru primii pacienţi, urmând şi recepţia finală a lucrărilor.

„Mulţumim tuturor celor implicaţi care au schimbat complet faţa secţiei de Neonatologie. Au fost multe momente destul de grele pentru toată lumea, dar în final ne bucurăm de această realizare pentru că de ea vor beneficia pacienţii pe care noi îi îngrijim şi care vor avea condiţii conforme cu vremurile pe care le trăim. Ne bucurăm pentru asta şi mulţumim şi colectivului de pe secţia noastră, care a acceptat să-şi desfăşoare activitatea puţin îngreunat pe parcursul lucrărilor, dar finalul este unul fericit” a declarat dr. Angelica Filimon, medic şef Secţie Clinică Neonatologie.

Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi
Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi 2
Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi 3
Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi 4
Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi 5
Secţia modernizată de Neonatologie a fost inaugurată astazi 6