Concursul școlar ”Comorile naturii” 2019

Data publicare: Miercuri, 06 Noiembrie, 2019 Total: 1092 accesari

Concursul școlar ”Comorile naturii” 2019

Asociația  pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei ”Excelsior” din Arad, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara au organizat  a doua ediție a concursului școlar ”Comorile naturii” 2019 din cadrul proiectului „Elaborarea planului de management pentru ROSCI0373 Râul Mureş între Brănişca şi Ilia şi a planului de management pentru ROSPA0132 Munţii Metaliferi şi ariile naturale protejate conexe”,  proiect cofinanțat din Fondul  European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURA MARE, 2014-2020.

Prin acest concurs se urmărește cunoașterea ariilor naturale protejate din vecinătatea localităților vizate, informarea, conștientizarea elevilor, cadrelor didactice și comunităților locale asupra importanței ariilor naturale protejate precum și promovarea proiectului la nivel local.

Concursul s-a desfășurat în două etape: etapa de preselecție care a avut loc în perioada mai – iunie , în cadrul fiecărei școli și etapa finală, desfășurată în data de 25 octombrie 2019, în sala sportivă a Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. La concurs au participat elevi din ciclul primar și gimnazial din 20 de localități vizate de proiect, din județele Hunedoara și Alba: Almașu Mare, Avram Iancu, Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Brănișca, Bucuresci, Buceș, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus, Ceru Băcăinți, Ciuruleasa, Geoagiu, Ilia, Rapoltu Mare, Ribița, Șoimuș, Vețel și Vidra. 

Fiecare școală din cele 20  de localități amintite a participat cu o echipă formată din cinci elevi și 1-2 cadre didactice. Această etapă a constat în parcurgerea unor probe teoretice și sportive, pe echipe. La etapa finală a concursului au participat în total 170 de persoane, din care 127 de persoane, respectiv elevii finaliști însoțiți de cadrele didactice din cele 20 de localități amintite mai sus și alți 43 de persoane, în principal elevii din școala Geoagiu.

Tuturor participanților li s-a asigurat transportul și masa și au primit recompensă diplome și materiale promoționale. Membrii echipelor clasate pe locurile I-III au fost premiați astfel:          

premiul I ( câte un aparat foto) elevilor echipei Școlii Primare Blăjeni,

premiul II (câte o bicicletă) elevilor echipei Școlii Gimnaziale Băița,

premiul III ( câte un rucsac)  elevilor echipei Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.


Concursul școlar ”Comorile naturii” 2019
Concursul școlar ”Comorile naturii” 2019 2
Concursul școlar ”Comorile naturii” 2019 3