Și totuși, DNA a redeschis “dosarul proiectelor lui Dan Barna

Data publicare: Luni, 04 Noiembrie, 2019 Total: 1298 accesari

Și totuși, DNA a redeschis “dosarul proiectelor lui Dan Barna

Sorina Matei (jurnalist B1TV) susţine că DNA a redeschis abia săptămâna trecută "dosarul proiectelor lui Barna". Reacţia jurnalistei vine după ce procurorii DNA au anunţat că s-ar fi autosesizat în legătură cu dezvăluirile despre proiectele cu fonduri europene din ancheta Rise Project, existând un dosar in rem, informează B1 TV.

 

„DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, "dosarul proiectelor lui Dan Barna", adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosar, desfiinţând în totalitate soluţia de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

 

„Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba. Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna şi a soţiei acestuia, Grupul de Consultanţă pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speţă încă. DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF, a mai scris Sorina Matei.