Realitatea TV e istorie. Realitatea Plus a început emisia online

Data publicare: Vineri, 01 Noiembrie, 2019 Total: 744 accesari

Realitatea TV e istorie. Realitatea Plus a început emisia online

După 18 ani de activitate, postul Realitatea TV a fost închis miercuri noapte. Odată cu expirarea licenței audiovizuale, șefii postului au declarat că o parte din programele televiziunii vor putea fi urmărite în continuare, pe noul post online Realitatea Plus care și-a început deja emisia.

"Realitatea TV, istoria se încheie" a fost ultimul mesaj afișat pe postul deja închis.

Realitatea TV, prima televiziune de ştiri din România, lansată în 2001, şi-a încetat oficial emisia miercuri, 30 octombrie, la ora 00.00, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu i-a putut prelungi licenţa în lipsa documentelor necesare.

Emisia a fost întreruptă brusc pentru telespectatorii care urmăreau postul prin cablu, în timp ce programul a continuat pe Realitatea Plus. Emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus, dezavantajul fiind însă că aceasta din urmă nu este în lista must carry şi nu se află în grilele tuturor cabliştilor.

În prezent, Realitatea Plus, deţinută tot de Cozmin Guşă, se vede pe câteva reţele locale şi pe internet, însă această televiziune nu are, deocamdată, semnate contracte de distribuţie cu companiile de cablu.   

Membrii CNA au analizat cererea de prelungire a licenţei Realitatea TV, post lansat în 2001, însă au votat împotrivă întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentaţia necesară.    Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvenţă de opt ani, nu are un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal necesar prelungirii licenţei audiovizuale.   

Închiderea Realitatea TV vine la doar o zi după ce patronul Cozmin Guşă a revenit în PSD.

Sursa adev.ro/q0898q