Încă un acoperiș ars în Cartierul Verde! Trei ore de intervenție și legătura dintre cele două incendii

Data publicare: Joi, 31 Octombrie, 2019 Total: 1774 accesari

Încă un acoperiș ars în Cartierul Verde! Trei ore de intervenție și legătura dintre cele două incendii

În această dimineață, la ora 03.50 Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la încă un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad, în ”Cartierul Verde”.

În momentul sosirii echipajului de intervenție, format din cinci pompieri cu o autospecială de stingere s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului propagat la acoperișul apartamentului învecinat.

După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. În urma lui a ars un apartament si a fost degradat acoperișul celui de-al doilea.

Producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică, potrivit cercetărilor efectuate la fața locului de către echipajele ISU Arad:

"Construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei, fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite;


Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu;

În urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia."


Încă un acoperiș ars în Cartierul Verde! Trei ore de intervenție și legătura dintre cele două incendii Încă un acoperiș ars în Cartierul Verde! Trei ore de intervenție și legătura dintre cele două incendii
Încă un acoperiș ars în Cartierul Verde! Trei ore de intervenție și legătura dintre cele două incendii 3