Proiectul decolmatării și igienizării canalului Mureșel a fost lansat

Data publicare: Miercuri, 30 Octombrie, 2019 Total: 1536 accesari

Proiectul decolmatării și igienizării canalului Mureșel a fost lansat

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost prezent, astăzi, la lansarea unui proiect foarte important pentru municipiul și județul Arad: decolmatarea și igienizarea canalului Mureșel.

Acest proiect – „Dezvoltarea sistemului de ape interne de interes comun de pe Canalul Mureșel, Canalul Ier Legător și Canalul Ier” – este finanțat din fonduri europene, prin Programul transfrontalier Interreg și va fi derulat de ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare) în parteneriat cu ATIVIZIG (Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság) – Direcția Regională a Apelor „Tisa Inferioară”, din Ungaria.

„Apreciez faptul că acest proiect prinde viață. În perioada în care am fost parlamentar, am pus bazele și am asigurat finanțarea pentru documentația tehnică, de fapt primii pași ai acestui proiect semnat astăzi și care are nu doar rolul de a asigura o protecție în plus împotriva inundațiilor, ci și diminuarea poluării mediului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Principalele obiective ale proiectului sunt decolmatarea, regularizarea și igienizarea canalului Mureșel, dar și modernizarea stației de pompare, refacerea unor construcții hidrotehnice (8 stăvilare) reprofilarea a trei canale de desecare sau modernizarea sediilor administrative ale ANIF.

Perioada de implementare este de 30 de luni, din aprilie 2019 până în septembrie 2021, iar valoarea totală a proiectului este de 1.890.017 euro (din care 1.606.514 euro reprezintă finanțarea europeană).