Foarfeca din prelungiri a lui Moise duce echipa „roș-albă” pe loc promovabil: CSM Reșița – UTA 2-3

Data publicare: Luni, 28 Octombrie, 2019 Total: 2086 accesari

Foarfeca din prelungiri a lui Moise duce echipa „roș-albă” pe loc promovabil: CSM Reșița – UTA 2-3

UTA a revenit cu trei puncte din Valea Domanului după un meci care a avut de toate, goluri multe, reveniri și reușite spectaculoase.

 

Arădenii au deschis scorul chiar din minutul 2: Romario Moise a executat o lovitură de colț, Vasiu a deviat greșit, spre propria poartă, iar Ciprian Rus a înscris pentru 0-1. Gazdele au avut o ocazie mare de a egala imediat, însă M. Coman a trimis cu capul peste poarta goală.

 

În minutul 23, UTA a făcut 0-2: Moise a executat perfect o lovitură liberă de la aproape 30 de metri și l-a lăsat fără șanse pe căpitanul reșițenilor, Zimmermann.

 

Buhăcianu putea închide partida în minutul 45+1, dar a trimis execrabil din șase metri, cu poarta goală în față, după o centrare bună a lui Ursu.

 

Ocazia s-a răzbunat la două minute după reluare: Ehmann a tras de la mare distanță, Ilie a deviat nefericit, păcălindu-l pe Iacob, și gazdele au revenit în joc, 1-2.

 

Dominarea reșițenilor a continuat, iar golul egalizator plutea în aer. 2-2 s-a făcut în minutul 69, când Danci a centrat de la 35 de metri, iar Cioablă a înscris cu capul dintr-o poziție suspectă de offside.

 

După egalare, UTA a preluat din nou inițiativa, dar se părea că meciul merge spre un egal. Asta până în primul minut al prelungirilor: Vlădia a respins o centrare din propriul careu, balonul a căzut la Moise, care l-a învins pe Zimmermann cu o execuție superbă din foarfecă, golul sezonului până acum în Liga a II-a.

 

„Am mai încercat și la antrenamente execuții de acest gen, dar nu mi-am pus în cap să dau gol astfel. Dar, am văzut mingea în aer și că sunt destul de aproape de poartă și am zis să încerc, de ce nu? Dacă nu încerci, nu reușești. Într-adevăr, când marchezi ieși mereu în evidență, ești lăudat, dar poți avea o evoluție bună, în folosul echipei și când nu dai goluri” a declarat eroul arădenilor, Romario Moise, la câteva minute după încheierea partidei.

 

Cele trei puncte obținute o readuc pe UTA pe locul 2, promovabil, și la patru puncte de liderul CS Mioveni, care a disputat patru meciuri în plus față de arădeni.

 

În următoarea etapă, UTA începe seria infernală din noiembrie cu o dispută pe teren propriu, contra celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

 

Formații:

 

CSM Reşiţa: Zimmermann – L. Acka, Ehmann, Vasiu (Vlădia 87), Banac (Cioablă 56) – Săulescu, Danci, Poiană (Breşneni 38), Vădrariu – Dat – M. Coman. Rezerve: Horvat – Caragea, Musteța, A. Lazăr. Antrenor: Leontin Doană

 

UTA: Iacob – A. Rus, Ilie, Melinte, Şeroni – Miculescu (Ursu 38), Isac, Moise, Buhăcianu – Ioniţă (Oroian 83) – C. Rus (Bustea 46). Rezerve: Bolboașă – Deta, Hrezdac, Lorenzi. Antrenor: Laszlo Balint



Foto: Viorel Muscă