Unde ne-au adus guvernele PSD! Bulgaria scapă de MCV, România rămâne monitorizată!

Data publicare: Marti, 22 Octombrie, 2019 Total: 901 accesari

Unde ne-au adus guvernele PSD! Bulgaria scapă de MCV, România rămâne monitorizată! Guvernarea dezastruoasă PSD - ALDE a adus țara într-o situație critică. România nu scapă de MCV, dar Bulgaria da. 

Comisia Europeană a adoptat astăzi ultimul său raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de această țară în cadrum mecanismului de cooperare și de verificare (MCV). Comisia Europeană precizează că din noiembrie 2018, de la ultimul raport s-a constatat o involuție față de progresele din anii anteriori, iar situația din primele luni ale anului 2019 a constituit de asemenea o sursă de preocupare majoră pentru Comisie.

Cu toate că din 2016 se negocia ridicarea MCV cu Comisia Europeană, acest progres a ajuns să fie nul din cauza guvernării PSD-ALDE care ne-au tăiat toate legăturile formate cu cei din comisie.

"OUG13, atacul obsesiv și sistematic la adresa justiției, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea față de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situația de a fi azi ultima țară din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în situația în care în 2016 urma să fie decuplată de România și lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi", scrie Dragoș Tudorache pe Facebook.

"Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară. România trebuie să se curețe de influența nefastă a acestor oameni, de jumătăți de măsură și de politicieni închipuiți. Avem suficienți români gata să își slujească țara cu dedicație și bun-simt", concluzionează acesta.