Ploi torențiale și temperaturi mai mici cu 10 grade, în următoarele zile!

Data publicare: Marti, 22 Octombrie, 2019 Total: 3186 accesari

Ploi torențiale și temperaturi mai mici cu 10 grade, în următoarele zile!

Următoarele zile vor aduce temperaturi de până la 26 de grade Celsius în mai multe zone din țară, însă începând cu 27 octombrie, temperaturile vor scădea drastic, cu mai bine de zece grade. De asemenea, ploile își vor face simțite prezența.

Potrivit estimărilor realizate de meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va răci drastic începând cu 27 octombrie.

 

 

În Banat, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, intervalul 21 - 26 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii în jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade în intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie, când vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. În intervalul 21 - 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade. Totodată, în ultimele trei zile de prognoză, temperaturile minime vor scădea treptat, până la valori de 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative urmând a se înregistra în medie, temperaturi cu mult peste cele normale datei, acestea încadrându-se între 24 şi 26 de grade. Începând cu data de 27 octombrie, vremea se va răci, astfel că spre finalul intervalului de prognoză (intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie) se vor înregistra, în medie, maxime mai scăzute decât cele normale pentru această perioada din an, în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că, până în jurul datei de 27 octombrie, variaţiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmând a se înregistra în medie în jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea să scadă în a doua parte a celei de-a doua săptămâni de prognoză (intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie) spre două grade Celsius, în medie. Ploile îşi vor face apariţia începând cu data de 27 octombrie.

În Transilvania, până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23 - 24 de grade, în medie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfâşitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 26 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. 


Minimele vor coborî, apoi, spre o medie de zero grade pe 30 octombrie, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.