Se lucrează la un nou sens giratoriu pe centura oraşului care va deservi Zona Industrială Park UTA 2

Data publicare: Luni, 21 Octombrie, 2019 Total: 1689 accesari

Se lucrează la un nou sens giratoriu pe centura oraşului care va deservi  Zona Industrială Park UTA 2

Pe centura ocolitoare a  Aradului se lucrează la un nou sens giratoriu, care va fi de altfel şi cel mai mare sens de pe centură. Acesta face legătura dintre strada Cometei, Centura Aradului și Zona Industrială (Park UTA 2). În acest moment acesta este funcţional, şi se desfăşoară lucrări de asfaltare a acestui sens.

 

Scopul acestei noi legături cu centura ocolitoare a oraşuluii a fost scoaterea traficul greu din cartierele Micălaca şi Grădişte astfel încât traficul greu din cartierele Micălaca şi Grădişte să aibă o legătură directă cu centura oraşului şi să nu mai fie nevoite să tranziteze o parte din oraş, unde traficul deja este destul de aglomerat.

 

Investiţia a început în mandatul primarului Gheorghe Falcă , mai exact în anul 2018 când au fost adjudecate prin liciticaţie lucrările  societăţii INTERMED UTILAJ și COMPANY AGREGAT, valoarea investiţiei ridicându-se la 4.628.821 lei.


 

„Realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului a reprezentat o prioritate atât pentru administraţia locală cât şi pentru cea judeţeană. Aşa se face că în acest moment Aradul este printre puţinele municipii din ţară cu un inel de centură realizat în proporţie de 75%. Dacă în acest moment vorbim despre zece ieşiri spre centura ocolitoare, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a străzii Cometei, vom avea o nouă ieşire. Traficul în interiorul municipiului va fi considerabil diminuat, în special traficul greu din cartierul Micălaca, zona Calul Bălan şi din cartierul Grădişte. Această investiţie va duce totodată şi la dezvoltarea unei noi zone industriale la nivelului oraşului nostru. Faptul că lucrările la sensul giratoriu s-au încheiat, în mare parte, mai repede decât era preconizat nu poate decât să ne bucure şi sperăm să avem astfel de satisfacţii şi din partea celorlalţi constructori cu care Primăria Municipiului Arad are încheiate contracte pentru realizarea celorlalte obiective de invesţii” a declarat actualul edil Călin Bibarţ.