Rus aduce victoria în derby: UTA – ASU Poli 1-0

Data publicare: Luni, 21 Octombrie, 2019 Total: 2140 accesari

Rus aduce victoria în derby: UTA – ASU Poli 1-0

După 12 ani, UTA se impune din nou într-un derby disputat pe teren propriu cu echipa suporterilor timișoreni. Elevii lui Laszlo Balint au trecut de ASU Poli cu 1-0, prin reușita căpitanului Ciprian Rus, și au revenit pe podiumul ligii a doua, chiar și cu trei meciuri mai puțin disputate.

Înainte de primul fluier, suporterii utiști au afișat un banner în memoria lui Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, cei doi suporteri arădeni care au decedat în tragicul accident de acum un an, chiar înaintea unui derby cu Poli.

Prima repriză a fost dominată steril de UTA, care a avut o singură ocazie mare: Miculescu a tras din 11 metri, portarul Contra a fost depășit, dar fostul utist Scutaru a reușit să respingă de pe linia porții. Oaspeții nu au contat în atac, și puteau înscrie doar cu ajutorul portarului Iacob, care a degajat greșit în capul lui Axente, însă balonul s-a scurs pe lângă. Utiștii au cerut și un penalty la o intervenție asupra lui Tomozei în careul advers, dar arbitrul nu a fost de acord.

După odihnă, dominarea utistă a continuat, dar de această dată s-a și materializat pe tabelă: în minutul 49, Isac a recuperat un balon în jumătatea adversă, a pasat perfect pentru Ciprian Rus, care l-a executat pe Contra cu un șut cu exteriorul.

Jocul curgea înspre o victorie lejeră a arădenilor, dar Poli a fost readusă în joc de „centralul” Rareș Vidican, care l-a eliminat pe Marius Tomozei pentru două cartonașe galbene discutabile, încasate în decurs de 8 minute. Totuși, elevii lui Mugur Gușatu nu au pus mare pericol la poarta lui Iacob, iar cei care puteau marca au fost tot arădenii: Ilie a tras în portarul Contra din câțiva metri după un corner, iar același goalkeeper a respins voleul la vinclu trimis de Buhăcianu.

Arădenii au rezistat fără probleme și s-au impus la limită, însă doar pe tabelă, deoarece în teren diferența de valoare s-a văzut cu vârf și îndesat.

Victoria o duce pe UTA pe poziția a treia în clasament, la trei puncte de locul secund Turris și la patru de liderul CS Mioveni. Însă, „roș-albii” au trei meciuri mai puțin disputate și pot urca pe prima poziție fără probleme după jucarea acestora. În următoarea etapă, UTA se deplasează la Reșița pentru duelul cu CSM. Partida se va disputa duminică, 27 octombrie, de la ora 12:30.

Formații:

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Moise (Șeroni 77), Isac  - Miculescu, Ioniță (Lorenzi 69), Buhăcianu - C. Rus (Ursu 87) Pe bancă: Bolboașă – Oroian, Bustea, Hrezdac

Antrenor: Laszlo Balint

 

ASU Poli: M. Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş (Coadă 63) – Ignea (Zabun 77), Dros – C. Popescu, Alin Manea (Ungureanu 52), Schieb - Axente. Rezerve: Murariu –Trip, Radu, Vidrăsan

Antrenor: Mugur Gușatu