Remiză pe terenul liderului: Turris Turnu Măgurele – UTA 1-1

Data publicare: Joi, 17 Octombrie, 2019 Total: 781 accesari

Remiză pe terenul liderului: Turris Turnu Măgurele – UTA 1-1

UTA s-a întors cu un punct de la Turnu Măgurele în urma unui meci echilibrat, încheiat 1-1, după reușitele semnate Sergiu Negruț, respectiv Ciprian Rus. Elevii lui Balint ar fi câștigat mai mult ca sigur dacă echilibrul numeric de pe teren s-ar fi păstrat până la final, însă, în minutul 65, „centralul” Barbu l-a eliminat mult prea ușor pe Andrei Rus, susținând că acesta a faultat din postura de ultim apărător.

 

Singurele ocazii mari din prima repriză i-au aparținut lui Vali Buhăcianu, care a tras de două ori în portarul Ionuț Rus din situații bune, așadar la pauză s-a intrat cu 0-0. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 54: Andrei Rus a centrat din partea dreaptă, portarul gazdelor a ieșit pe sub minge, Ciprian Rus a profitat și a înscris cu capul pentru 0-1. Mai apoi, teleormănenii nu au pus mari probleme la poarta lui Iacob, dar au fost readuși în joc de o decizie a arbitrului. Andrei Rus l-a faultat pe Radu, iar arbitrul Marian Barbu l-a eliminat direct pe fundașul arădenilor, deoarece în opinia sa era ultimul apărător, lucru contestat de oaspeți.

 

În 10 oameni, UTA a încercat să apere rezultatul, dar golul egalizator a sosit în minutul 78. Juncănaru a primit o minge în dreapta de la Haită, a centrat în careu, Sergiu Negruț a venit din spatele lui Șeroni și a înscris din voleu, la colțul scurt. Deși mai erau 15 minute și aveau un om în plus, elevii lui Florin Bratu nu au mai pus pericol la poarta lui Iacob și UTA putea chiar să dea lovitura pe contră, în prelungiri. Hrezdac a primit balonul în careu, dar a fost nehotărât și, în final, deposedat de un fundaș al gazdelor.

 

Așadar scor final 1-1 și Turris pierde primele puncte acasă în acest sezon. UTA revine pe podium și se află la șase puncte distanță de primele două clasate, adversara de aseară și CS Mioveni. Arădenii au, însă, trei meciuri mai puțin disputate. Duminică, la Arad vine marea rivală ASU Poli. Partida se va disputa pe stadionul „Motorul”, de la ora 11:00, și va putea fi urmărită pe TV Arad.

 

Formații:

 

Turris: I. Rus – Buleică (Juncănaru 66), Ispas, Ct. Pîrvulescu, Fl. Mitrea – Savin, Sil. Pană – Ciobanu (Bud 60), Haită, Ad. Voicu (Radu 46) – Negruț. Pe bancă: Duțu – Sălcianu, Acolatse, Moisie. Antrenor: Florin Bratu

UTA: Iacob – An. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Lorenzi, Moise – Oroian (Hrezdac 90+1), Al. Ioniță (Ursu 71), Buhăcianu – C. Rus (Șeroni 67). Pe bancă: Bolboașă – Miculescu, Isac, Vulturar. Antrenor: Laszlo Balint

FOTO: facebook FC Turris Oltul Turnu Măgurele