Trece sau nu moțiunea de cenzură? Se fac calcule și se avansează sume de bani

Data publicare: Joi, 10 Octombrie, 2019 Total: 1083 accesari

Trece sau nu moțiunea de cenzură? Se fac calcule și se avansează sume de bani

Astăzi, joi, 10 octombrie, se votează moțiunea de cenzură la adresa guvernului Dăncilă, opoziția se bazează pe voturile partidelor din opoziție în timp ce PSD ține de fiecare parlamentar și se asigură prin toate metodele să nu trădeze nimeni.

 

Pe surse se vehiculează că în PSD s-ar fi discutat de alocări bugetare pentru diferite proiecte în cazul în care moțiunea nu trece.

 

Adevărul este că votul de astăzi este pe muchie de cuțit, iar trădările sau “votul invers” poate veni atât de partea opoziției cât și de partea puterii.

 

Viorica Dăncilă poate supraviețui la votul moțiunii de cenzură, ultimele mișcări ne arată o schimbare a taberelor din Parlament, în ciuda faptului că moțiunea de cenzură pare să aibă totuți după calculele prezentate de opoziție, mari șanse de reușită.

Opoziția se bazează pe 239 de voturi în favoarea moțiunii, față de minimul necesar de 233.

Dacă ne întrebați pe noi ce cerdem, noi credem că moțiunea nu va trece, din simplul motiv că sunt prea multe elemente vulnerabile ale opoziției, sunt prea multe partide și partiduțe care au în componența grupurilor parlamentare oameni care au migrat din alte partide în special din PSD, iar interesele personale vor fi la unii din parlamentari cu siguranța mai presus decât interesul de partid sau al țarii, dar asta este părerea noastră doar.

Indiferent dacă moțiunea trece sau nu, soarta Vioricăi Dăncile pare a fi pecetluită, chiar dacă reușește să scape de moțiune, urmează probabil la scurt timp un vot în parlament  pentru remanierea guvernului care s-ar putea să nu întrunească o majoritate, mai urmează alegerile prezidențiale în care candidatul PSD, Viorica Dăncilă, nu stă prea bine în sondaje, iar în cazul în care nu reușește să intre în turul doi, sunt destui care așteaptă să o debarce de la șefia partidului, baronii locali PSD nu sunt prea împăcați cu ideea ca Dăncilă să dețină toate frâiele, atât la banii bugetului de stat cât și ale partidului unde taie și spânzură.