Proiectul tehnic al drumului Lipova-Cuvejdia-limită județ Timiș, finanțat din excedentul bugetar

Data publicare: Vineri, 27 Septembrie, 2019 Total: 1245 accesari

Proiectul tehnic al drumului Lipova-Cuvejdia-limită județ Timiș, finanțat din excedentul bugetar

Consiliul Județean continuă să aloce sume importante pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Este cel mai ambițios proiect de modernizare a drumurilor județene, însumând peste 300 de kilometri. În prezent, în județul Arad sunt deschise 17 șantiere privind modernizarea și reabilitarea drumurilor județene.

În ședința ordinară de ieri, 26 septembrie, consilierii județeni au aprobat realocarea din excedentul bugetar a sumei de 595.000 lei pentru realizarea Proiectului Tehnic la obiectivul „Modernizare DJ 572 lim.Jud.Timiş-Lipova”.

„Acest tronson de drum a fost inițial depus pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. După refuzul Guvernului de a asigura sumele necesare am redepus proiectul pentru a fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Acest proiect este eligibil și se află pe lista de rezervă. Sperăm să poată fi finanțat din fondurile rămase după finalizarea licitațiilor la proiectele aflate în derulare. Dar, nu putem bloca acest proiect și astfel am alocat deja fonduri pentru proiectul tehnic, pentru a câștiga timp”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia-limită județ Timiș face parte din coridorul Lipova-Buziaș-Berzovia, care unește trei din cele patru județe ale regiunii, Arad, Timiș și Caraș-Severin, și are o lungime de 26 de kilometri.