Elevii Corului ”Eutherpe” a Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi” din Arad au participat la Festivalul Internațional ”George Enescu”

Data publicare: Miercuri, 25 Septembrie, 2019 Total: 1081 accesari

Elevii Corului ”Eutherpe” a Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi”  din Arad au participat la Festivalul Internațional ”George Enescu”

În perioada 31 august – 22 septembrie la București s-a desfășurat cea de-a 24 -a ediție a Festivalului internațional George Enescu. Pe lângă diversitatea concertelor s-au regăsit și eveminente în cadrul programelor asociate, în care bucuria muzicii a fost împărtășită publicului larg în spații neconvenționale. Unul dintre aceste programe a fost ”Orașul cântă”, inițiat de Cantus Mundi, iar în cadrul acestuia Corul Eutherpe, a fost invitat pentru a susține trei concerte în 21 și 22 septembrie.

”Deplasarea către București s-a făcut cu un grup de 21 de copii, elevi în clasele X – XII. Au fost însoțiți de dirijorul lor, Cameniță Cristina și de către profesoara de canto, Felicia Fleter. Apreciem enorm proiectele oferite de Cantus Mundi, în cadrul cărora elevii noștri din Corul Eutherpe pot beneficia de experiențe deosebite care le îmbogățesc viața și le oferă șansa de a cunoaște copii, coruri, repertorii diferite și bineînțeles aceea de a rămâne cu amintiri frumoase” a precizat pentru Ghidul Arădean, director adj.prof. Marinela Tudoran.

Repertoriul a cuprins piese clasice dar și entertainment, și anume:

- Ave Maria, Tomas Luis de Victoria

- Coral, Bach

- Alelluia, Mozart

- Negro song, Deep river

- Cant help falling in love

- Sări mândra sări draga, Sabin Păutza

Pe lângă acestea corul a interpretat alături de Corul Soli Deo Gloria, de la Liceul teologic baptist din Arad, 3 piese sugerate de către Cantus Mundi:

-Imnul Cantus Mundi, Marin Constantin

-Coborâi din deal în vale

-Festival Sanctus, John Leavitt

Acești elevi sunt mândria orașului, iar numele orașului Arad amintit la astfel de evenimente culturale ne aduc o mare onoare, nouă, arădenilor, dar și nouă, ca români. Felicitări tuturor elevilor, precum și doamnei director adj.prof. Marinela Tudoran, care s-a implicat în foarte multe proiecte realizate la nivel local, dar și național.