Filmul „Marele uriaș prietenos“, la cinematograful din Grădiște

Data publicare: Marti, 24 Septembrie, 2019 Total: 820 accesari

Filmul „Marele uriaș prietenos“, la cinematograful din Grădiște

O nouă proiecție de film a fost programată la cinematograful din Grădiște, așa după cum s-au obișnuit cei mici, în ultima sâmbătă din lună.

Astfel, sâmbătă, 28 septembrie 2019, cei mici vor putea să vadă filmul „Marele uriaș prietenos, realizat după cartea cu același nume, în regia lui Steven Spielberg.

„Marele uriaș prietenos“ este un film care se adresează în principal copiilor, dar cu personaje pe care le vor îndrăgi și părinții, pentru că marele uriaş prietenos aude „șoaptele acestei lumi” și „bătăile inimilor singure” și fabrică vise frumoase, conform criticilor.

Ca și până acum, organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, organizează două serii de proiecții, una de la ora 10.00 și una de la ora 12.00.

Filmul este dublat în limba română.

Cei care doresă să-și rezerve din timp locuri pot să sune la numărul de telefon/WhatsApp 0740946821 sau să trimită un email la adresa cinemagradiste@gmail.com.

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, derulat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

 

Marele uriaș prietenos

 

Gen film: Aventuri, Familie, Fantastic

Țara: SUA, Marea Britanie, Canada 2016

Rating: Audiență generală

Durată: 117 minute

Dublat în limba română

 

Talentele a doi dintre cei mai talentați povestitori din lume – Roald Dahl și Steven Spielberg – s-au combinat pentru prima oară pentru a aduce pe marile ecrane iubita carte pentru copii „Marele Uriaș Prietenos”, devenită o lucrare clasică a genului.

Regizată de Spielberg, producţia relatează povestea unei orfane şi a Uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toţi ceilalţi asemenea lui, Marele Uriaş Prietenos (Mark Rylance) este extrem de amabil şi gentil.

Deşi la început micuţa Sophie se teme de lumea uriaşă în care a ajuns, îşi dă seama repede că însoţitorul ei este o creatură blândă, iar curiozitatea o împinge să pună zeci de întrebări. Amicul ei o învaţă totul despre magie şi felul în care transmite vise copiilor de pe Pământ, dar o avertizează în acelaşi timp că o revoltă a giganţilor este pe cale să distrugă echilibrul pământenilor.

Astfel, misiunea celor doi va fi aceea de a salva omenirea de uriaşul pericol din universul magic, pe cale să izbucnească.