Ce test trebuie să treacă toți tractoriștii, la Poliție

Data publicare: Luni, 23 Septembrie, 2019 Total: 1190 accesari

Ce test trebuie să treacă toți tractoriștii, la Poliție Testul pe care îl vor susține toți șoferii, inclusiv tractoriștii care au permisul de conducere suspendat. Ordonanța Guvernului nr 11/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial și prevede că șoferii ale căror permise de conducere au fost suspendate să susțină un nou test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație pe drumurile publice.

Toți conducătorii auto care au rămas fără permis după ce s-au urcat băuți la volan sau au încălcat alte reguli privind prioritatea, depășirea sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului sunt vizați de noua ordonanță. Prevederile se aplică șoferilor care au rămas fără permis de conducere și solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. Testul urmează să fie susținut până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare, agrointel.ro.

Acest test de verificare se susține la Serviciul Poliției Rutiere care are în evidență titularul permisului de conducere sau la Serviciul Poliției Rutiere de pe raza căruia a fost constatată contravenția ori au fost constatate prin același proces-verbal contravențiile.

ATENȚIE ! Verificarea va fi susținută și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 90 de zile.

Foto: arhivă