Dan Barna gafă marca Viorica Dăncilă: a confundat Gorjul cu Valea Jiului

Data publicare: Sambata, 21 Septembrie, 2019 Total: 1228 accesari

Dan Barna gafă marca Viorica Dăncilă: a confundat Gorjul cu Valea Jiului

Liderul USR și candidat la președinția României, Dan Barna, în periplul pe care-l întreprinde prin ţară, a ajuns în săptămâna ce tocmai s-a încheiat în județul Gorj, pe care l-a confundat cu Valea Jiului (din județul Hunedoara).

 

Vorbind despre minerii din Gorj, Barna a explicat că USR îi susține pe cei din...Valea Jiului.

Gorj și Hunedoara sunt județe învecinate, ambele având mine de cărbune, dar mereu au fost separate ca entități.

”Îi susținem, știu că este și aceea inițiativă în Parlament cu reducerea vârstei de pensionare, care ar mai elimina puțin din presiunea socială. Susținem orice măsură care ameliorează situația din Vale (sic!), din zonă”, a spus Dan Barna.

 

 

După ce a vizitat zona minieră Motru, Barna a susținut că soluția pentru Complexul Energetic Oltenia este introducerea tehnologiilor pe gaze și a celor alternative. Ideea transformării centralelor pe cărbune, în centrale pe gaze, susținută și de fostul ministru al Energiei, Anton Anton, a stârnit reacții virulente, în domeniul minier, care ar fi afectat de acestă conversie. Primul vizat de trecerea pe gaze ar fi chiar bazinul Motru, ai cărui mineri ar rămâne fără obiectul muncii, în cazul construirii centralei de la Craiova, anunțată de fostul ministru. „Trebuie să vină o guvernare care să aibă o viziune adaptată pe viitor, să sprijine CEO în investițiile de retehnologizare pe gaz, în investițiile de retehnologizare pe noile tehnologii alternative”, a declarat Dan Barna, la Târgu Jiu.