Vineri, 13 şi Viorica

Data publicare: Vineri, 13 Septembrie, 2019 Total: 1341 accesari

Vineri, 13 şi Viorica

13 septembrie, se serbătoreşte în fiecare an …Ziua Pompierului Român. Şi la Arad s-a sărbătorit, şi evident că la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad de pe strada Şaguna, şi evident că evenimentul a fost marcat ca atare.

Printre invitaţi am remarcat prezenţa edilului oraşului, prefectului judeţului, precum şi alţi reprezentanţi ai autoritaţilor locale şi ai unor instituţii, aşa cum era şi normal.

Toate bune şi frumoase, ceremonie normală, decentă, iar după încheierea festivităţilor, aşa cum se obişnuieşte, reprezentanţii câtorva instituţii au ţinut un mic discurs. Primul a fost cel al edilului urbei Călin Bibarţ, apoi a urmat cel al doamnei prefect Florentina Horgea, căci introducerea am facut-o cât de scurtă am putut pentru ca să ajungem la momentul culminant…..

 

Discursul prefectului a constat de fapt în mare parte în citirea mesajului premierului Viorica Dăncilă, şi dăi şi luptă, când deodată în staţia de emisie recepţie a unui pompier se aude un mesaj de alertă, “incendiu pe Bd Gh. Magheru”.


O rumoare mică, o alergătură a pompierului în sediu, iar în câteva zeci de secunde, din formaţia de pompieri care participa la ceremonie, se desprind cei din echipajele care erau de serviciu, îşi iau echipamentul se urcă în maşina de intervenţie şi pleacă în trombă cu sirenele şi girofarele pornite.


Primul gând care a trecut audienţei prin minte a fost că este totul regizat pentru o mică demonstraţie, apoi am înţeles că de fapt nu era nicio demonstraşie, era o alertă reală şi pompierii au lăsat ceremonia de ziua lor şi au plecat în trombă la solicitare, iar atunci ne-a trecut prin minte un alt gând, era mesajul Vioricăi, nimic bun nu se întâmplă când Viorica ne vorbeşte. Chiar nici atunci când este prin gura prefectului Florentina Horgea?


Ce ghinion!.....este vineri 13 şi a fost şi mesajul lui Viorica, un fel de vineri 13 pisica neagră.....