Comercianții de fructe și legume din toată țara sub vizorul inspectorilor. AFLĂ ce verică mai exact

Data publicare: Marti, 10 Septembrie, 2019 Total: 1703 accesari

Comercianții de fructe și legume din toată țara sub vizorul inspectorilor. AFLĂ ce verică mai exact În aceste zile este mare forfotă prin piețe, târguri și hipermarketurile din țară, dar nu pentru cumpărături, cât pentru verificările făcute de către inspectorii care controlează toate legumele și fructele.


Comerțul cu fructe și legume se află, în prezent, în vizorul inspectorilor Direcțiilor teritoriale pentru Agricultură din cadrul Ministerului Agriculturii.


Aceștia verifică mai ales dacă se indică în mod corect localitatea de producție, data recoltării pentru toate produsele autohtone, prospețimea acestora și a țării de origine și categoria de calitate pentru produsele provenite din import sau din comerțul intracomunitar.

În același timp, Autoritatea Națională Fitosanitară adună probe din toată țara pentru a vedea dacă se înregistrează depășiri ale reziduurilor de pesticide la fructe, legume și cereale.

În altă ordine de idei, recent, Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a publicat un raport al activității inspectorilor sanitari, în luna august, în domeniul agroalimentar. Conform acestuia, printre neregulile sancționate la comercianții de alimente se numără fapte precum:


Inspectorii sanitari verifică lunar activitățile ce țin de fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, dar și depozitele de alimente, semințe, legume și fructe.


sursa : avocatnet.ro 

Sursa foto: arhivă