Daddy Dragnea şi beizadele interzise în Statele Unite din cauza implicării în acte de corupţie

Data publicare: Sambata, 07 Septembrie, 2019 Total: 2582 accesari

Daddy Dragnea şi beizadele interzise în Statele Unite din cauza implicării în acte de corupţie

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România, informează romania.europalibera.org.

 

Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunțat, joi, că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corpuție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

 

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea fostul lider PSD actualmente încarcerat şi cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea, au interdicţie de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupţie.

 

Potrivit unui comunicat de presă postat, ieri, pe site-ul Departamentului american de stat, această catalogare este făcută în conformitate cu Secţiunea 7031 (c) din Legea privind atribuirea de credite a Departamentului de Stat, Operaţiuni Externe şi Programe conexe din 2019 (Div. F, P.L. 116-6).

Secţiunea 7031 (c) prevede că, în cazurile în care secretarul de stat are informaţii credibile conform cărora oficialii guvernelor străine au fost implicaţi în corupţie semnificativă, acei indivizi şi membrii imediat ai familiei lor nu sunt eligibili pentru intrarea în Statele Unite. Legea impune, de asemenea, secretarului de stat să desemneze public sau privat pe aceşti funcţionari şi pe membrii apropiaţi ai familiei lor. Acţiunea de ieri este un nou semnal puternic potrivit căruia Statele Unite se angajează să combată corupţia şi să sprijine statul de drept în România.



Sursa foto:captură video