Incompetență sau neputință? Noi promisiuni pentru deschiderea lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Data publicare: Vineri, 06 Septembrie, 2019 Total: 1314 accesari

Incompetență sau neputință? Noi promisiuni pentru deschiderea lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis joi că la sfârşitul lunii septembrie 2019 se va deschide circulaţiei lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva după ce a fost în inspecţie în judeţul Alba pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda pentru a vedea cum merg lucrările.

„Lotul 3 va fi deschis, undeva, la sfârşitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR și va fi dat în trafic la sfârşitul lunii septembrie, deci acei 44 de kilometri (pe loturile 3 şi 4 – n.r.) vor fi în integralitate deschişi. Se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda se va da în circulaţie, la fel cum se va da şi la lotul 3 Lugoj-Deva. Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între Şoimuş şi Ilia, în lungime de 22,14 kilometri, a fost deschis traficului la mijlocul lunii august.

Pentru lotul 3, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21,14 kilometri, CNAIR a făcut în regie proprie lucrările ce mai trebuiau executate de constructorul spaniol care a anunţat că se gândeşte „foarte serios” să acţioneze statul român în judecată, considerând că ministrul Transporturilor a reziliat contractul într-un mod abuziv.

Constructorul a anunţat în 12 august că lucrările aferente proiectului au fost finalizate şi că nu există impedimente de ordin tehnic sau contractual pentru ca CNAIR să nu efectueze recepţia proiectului şi punerea sa în funcţiune, potrivit romaniatv.net.