Anunț din partea CFR Călători pentru elevii care au reducere la biletele de tren

Data publicare: Joi, 05 Septembrie, 2019 Total: 1658 accesari

Anunț din partea CFR Călători pentru elevii care au reducere la biletele de tren

Odată cu începerea noului an şcolar, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele sau abonamentele pentru a călători spre, ori dinspre locul în care învaţă.


Reduceri la bilete


Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.


În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren.


Reduceri la abonamente


Elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a 2-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. 


Un exemplu de tarif la abonamentele lunare, tren Regio clasa a 2-a pentru județul Arad este 
Sântana – Arad: 46,20 lei.


Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

 

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.