Un tânăr din Pecica a furat mai multe plăcuțe de înmatriculare

Data publicare: Marti, 03 Septembrie, 2019 Total: 573 accesari

Un tânăr din Pecica a furat mai multe plăcuțe de înmatriculare

Un tânăr de 21 de ani din Pecica a fost prins de polițiștii din același oraș și cei de la Secția 1 Vlaicu după ce ar fi furat mai multe plăcuțe de înmatriculare, fiind reținut pentru 24 de ore.

 

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Pecica, care, în perioada 23 august – 1 septembrie a.c. ar fi sustras mai multe plăcuțe de înmatriculare de pe autoturisme parcate în municipiu.

 

Ulterior, ar fi montat numerele de înmatriculare pe un alt autoturism, cu care s-ar fi deplasat în stații peco de pe raza municipiului și localității Pecica, alimentând autoturismul fără să plătească contravaloarea combustibilului.

 

Tânărul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru două infracțiuni de furt, 3 infracțiuni de furt calificat și conducerea unui autoturism cu numere false de înmatriculare.

 

Cel în cauză urmează a fi prezentat în cursul acestei zile magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, fiind continuată documentarea întregii activități infracționale.

 

IPJ Arad face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.