Angajaţii CJA se bucură de o nouă mărire a salariilor

Data publicare: Duminica, 01 Septembrie, 2019 Total: 635 accesari

Angajaţii CJA se bucură de o nouă mărire a salariilor

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa de joi, 29 august a.c., creşterea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Arad. Cuantumul creşterii salariale a fost stabilit invers proporţional cu salariile actuale, astfel încât debutanţii şi angajaţii cu veniturile cele mai mici au avut parte de o creştere mai mare, în timp ce procentele angajaţilor cu venituri mai mari au fost stabilite la un procent mai mic. 


Mărirea salarială a venit pe fondul rectificării bugetare, avându-se în vedere faptul că salariile angajaţilor instituţiei şi a instituţiilor subordonate, se situează pe ultimele locuri la nivel naţional. 


“În această decizie am ţinut cont şi de faptul că veniturile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din Consiliul Judeţean Arad şi instituţiile subordonate se situează printre ultimele locuri la nivel naţional. Când majoritatea consiliilor judeţene din ţară au mărit salariile la plafonul maxim prevăzut de lege, noi am gândit cumpătat şi am prevăzut în procent mai mic creşterea salarială, astfel încât măsura să fie sustenabilă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca. 


Cu tot cu majorarea salarială aprobată astăzi, comparativ cu judeţele vecine cum ar fi Timiş sau Hunedoara, şi nu numai, diferenţele salariale sunt de aproximativ 5000 de lei în cazul funcţiilor de conducere, în timp ce salariile funcţionarilor publici şi ale personalul contractual din Consiliul Judeţean Arad sunt mai mici cu 3000 - 5000 de lei, în funcţie de vechime şi gradaţie