Calificare cu emoții în Cupă: Șoimii Lipova – UTA 0-1

Data publicare: Joi, 29 August, 2019 Total: 2186 accesari

Calificare cu emoții în Cupă: Șoimii Lipova – UTA 0-1

UTA s-a calificat în turul patru al Cupei României după victoria la limită, 1-0, cu Șoimii Lipova.

Arădenii, cu un prim 11 format din jucători care au evoluat mai puțin până acum în campionat, au deschis scorul în minutul 8 prin Bustea, care a primit o pasă ideală în careu de la Ioniță.

Victoria nu a fost una lejeră, gazdele având la rândul lor mai multe ocazii. Repriza a doua a aparținut în mare parte Lipovei, însă „șoimii” nu au reușit egalarea deși au jucat ultimul sfert de oră cu un om în plus, după eliminarea lui Răzvan Ivan pentru cumul de cartonașe galbene.

Pe final, gazdele au cerut un penalty la o cădere în careu a lui Denis Rusu, dar „centralul” nu l-a acordat și „roș-albii” au obținut calificarea.

UTA are următorul meci sâmbătă, la 11:00, pe teren propriu cu Sportul Snagov, în timp ce Lipova se deplasează în județul Vâlcea, pentru duelul cu Flacăra Horezu. Echipa fanion își va afla, probabil, săptămâna viitoare noul adversar, care e posibil să fie tot din județul Arad, având în vedere că miercuri are loc un nou derby județean, între Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei.


Formații:

UTA: Bolboașă - Ivan, Melinte, Șeroni, Deta (Tomozei 74) – Moise, Vulturar – Oroian, Isac (Miculescu 83), Bustea – Ioniță (Rus 68)

Rezerve: Opric – Ursu, Salka, Hrezdac
Antrenor: Laszlo Balint

Lipova: Iliescu – Nagy (Stoin 55), Polgar, Bercu, Filimon – Prună, Lazea, M. Popa (Dobrean 79), Vlad – Istrate, Banyoi (Rusu 67).

Rezerve: Buta – Simion, Dolga, Sulea

Antrenor: Flavius Sabău