Trei zile de căldură intensă, furtuni și ploi torențiale

Data publicare: Marti, 27 August, 2019 Total: 2030 accesari

Trei zile de căldură intensă, furtuni și ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă trei zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică, cu temperaturi de 36 de grade, dar şi ploi, vânt şi grindină.

 

Potrivit ANM, în zilele de marţi, miercuri şi joi disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

 

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade în toate zonele de câmpie şi podiş, iar îndeosebi în Oltenia şi Muntenia se vor atinge valori de 35 - 36 de grade.

 

În zona Banatului vremea va fi calduroasa, local caniculara, cu 34 de grade pana pe 29 august. Apoi temperatura va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. 


În Crișana temperaturile vor ajunge pana la 34 de grade pana pe 29 august. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. De asemenea, vom avea parte și de ploi slabe, posibil insotite de descarcari electrice, vor aparea in intervalele 26-27 august, 31 august-1 septembrie si 4-7 septembrie.

 

Vreme calduroasa va fi și în Transilvania, cu maxime de 31 de grade, in perioada 26-29 august. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana pe 3 septembrie, spre 29 de grade. 


Vor fi și ploi in general slabe vor cadea in intervalul 26-27 august si dupa data de 3 septembrie.