Pompierul arădean Petreuș Adrian a parcurs 1.200 de km cu bicicleta în 88 de ore

Data publicare: Luni, 26 August, 2019 Total: 2278 accesari

Pompierul arădean Petreuș Adrian a parcurs 1.200 de km cu bicicleta în 88 de ore Petreuș Adrian a dovedit încă o dată că deviza pompierilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad este "Curaj și Devotament". El a parcurs traseul de 1.200 de km în 88 de ore, constant și cumpătat. 

"Este pasionat de bicicletă de mic copil dar de trei ani a făcut din această pasiune un mod de viață, a parcurs zeci de mii de kilometrii și anul acesta a ajuns la cea mai prestigioasă competiție din lume pentru amatori. 

Paris - Brest - Paris este campionatul mondial de ciclism de anduranță . Că și istoric PBP reprezintă cea mai faimoasă tură ciclistă de anduranță organizată de  AUDAX CLUB PARISIEN, fiind considerată "Monumentul" turelor din această categorie a ciclismului. 

Cursa are o lungime de  peste 1200 km cu diferență de nivel de aproximativ 1200 de metrii, limita de timp pentru parcurgerea  traseului este de 90 ore. Cursa este organizată din 4 in 4 ani, iar prima ediție fiind din 1891. 

Pentru a putea participa la marele eveniment trebuie să fi parcurs o serie de brevete. La ediția a 19 - a Paris - Brest  - Paris au participat 6668 din 68 țări. 

Petreuș Adrian, pompier in cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, a parcurs traseul in 88 de ore a dovedit ca deviza noastră, "CURAJ ȘI DEVOTAMENT" nu este întâmplătoare" a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul Pleșca George